LCS

Nieuw, NetSupport DNA v4

frames-corpNetSupport DNA is een complete IT asset- en desktop management oplossing om tijd en geld te besparen – de productiviteit wordt verhoogd, de betrouwbaarheid stijgt en de beveiliging aan IT-systemen verbeterd.

Voortbouwend op de reeds uitgebreide hardware en software inventarisatie en licentie management modules wordt met de nieuwste release, speciale versies voor het bedrijfsleven en het onderwijs geintroduceerd. Met o.a. een reeks pro-actieve functies zoals het apparaat auto-discovery, endpoint security, proactieve alarmering, toepassing en internet metering, print monitoring, energie power management, mobiele inventaris en nog veel meer.

Met de duidelijke, intuïtieve gebruikersinterface biedt het nieuwe ‘Welcome dashboard’ de technici een instant real-time overzicht van IT-assets van de organisatie en alle recente activiteiten.

Met de nieuwe Auto-discovery functie werkt NetSupport DNA nu proactief voor technici middels het identificeren en monitoren van nieuwe apparaten die toetreden tot het netwerk. Deze functie werkt samen met de nieuwe SNMP Discovery modus, het identificeert SNMP-netwerk apparaten (zoals switches en printers) die vervolgens gemonitord worden en een alarm af geven als er iets mis is.

De innovatieve kostenbesparende functies zoals energiemonitoring, power management (PC’s op geplande tijden aan en uit zetten) en printmonitoring geven organisaties een beter bewustzijn van waar de kosten worden gegenereerd samen met de mogelijkheid om te besparen.

De nieuwste versie van NetSupport DNA levert met een barcode-functie extra flexibiliteit voor technici. De barcode labels kunnen worden gescand door de nieuwe DNA-Mobile Console app die een onmiddellijke inventariseert en de historie van elke verandering op een PC voor een technicus inzichtelijk maakt. Technici en de gebruiker worden tijd bespaard dankzij de nieuwe user management console die waarschuwd wanneer netwerk accounts en wachtwoorden moeten worden ingeschakeld of gereset. Door het leveren van meer dan 100 pro-actieve systeem waarschuwingen kunnen de technici direct gewaarschuwd zodat problemen direct aangepakt kunnen worden voordat ze escaleren en de productiviteit van het personeel gegarendeerd blijft.

En nu endpoint security standaard is voorzien kunnen IT-managers onmiddellijk extra beveiligingslaag om hun school of bedrijfsnetwerk plaatsen indien van toepassing. Zij kunnen het gebruik van draagbare en verwijderbare USB-apparaten op alle pc’s en individuele memory sticks toewijzen aan bepaalde personen of leden van een afdeling en controleren.

In een reactie op deze nieuwe release, zegt NetSupport Managing Director Al Kingsley: “Het efficiënter beheer van IT-middelen is de sleutel voor elk bedrijf en, met de NetSupport DNA v4, hebben we een uitgebreide en intuïtieve oplossing die organisaties helpt met proactief monitoren en IT-middelen te beheren. DNA 4 stelt klanten in staat om het product binnen 30 minuten up and running te hebben. De functies zijn ontworpen om kosten binnen de organisatie te besparen; waardoor klanten een nog sneller rendement op hun investering kunnen realiseren.”